Houtrot

Houtrot. Soms zit het zonder dat u het door heeft in uw kozijnen. Hoe kunt u dit zelf voorkomen? En wat te doen als het rottingsproces al te ver is?

De constatering van houtrot is erg onplezierig. Uw veilige woning lijkt in verval te geraken en het vervangen van de kozijnen lijkt dichterbij dan ooit. Gelukkig is dat vaak niet de meest voor de hand liggende oplossing.

Het voorkomen van houtrot is één van onze grootste doelen. Wij weten waar de zwakke punten van uw woning zitten en kunnen zo vroegtijdig houtrot voorkomen. En mocht er toch sprake zijn van houtrot, dan kunnen wij tijdens de schilderopdracht vaak specifieke houtrotdelen eenvoudig repareren of vervangen. Zo werken wij preventief en maken uw kozijnen weer fit. U ziet niets van de reparatie.

Hoe kunt u zelf houtrot herkennen?

Ziet u scheurtjes, blaasjes, loslatende verf op uw kozijnen of deuren? Dit kunnen tekenen zijn van vocht onder de verflaag. Omdat we in een vochtig klimaat leven ontstaat houtrot sneller dan u denkt. Houtrot wordt veroorzaakt door een vochtschimmel die zich een weg door het hout vreet. Om te voorkomen dat een kostbare vervanging van kozijnen en deuren nodig is kunnen sporen van houtrot het beste direct grondig worden gerepareerd.

Samen maken we de beste afwegingen

Voorkomen is beter dan genezen. Bij houtrotreparatie verwijderen we minimaal 3 cm van het gezonde hout om de rotte plek. Op die manier voorkomen we dat de schimmel later weer terugkomt en zijn we er zeker van dat alle vocht uit het hout is weggenomen. Samen met u maken we de beste afwegingen voor reparatie of deelvervanging. Onze mensen zijn gecertificeerd en weten wat duurzame houtrotsanering is.

Gedurende het hele schilderproces zorgen we dat u van a tot z wordt voorzien van de beste service. Neem snel contact met ons op en wij geven u uitleg over de mogelijkheden. U kunt ook alvast de winterschilder voor komende winter reserveren. U krijgt dan 15% korting op uren én materiaal gedurende de periode 19 november 2018 tot 21 maart 2019.