Barbecue zaak 2014

Op vrijdag 1 augustus hebben we weer lekker genoten van een barbecue met collega's op de zaak. Dit als afsluiting van het eerste half jaar, goed begin van de vakantie en goed voor de collegiale band. Natuurlijk hebben we tijdens de barbecue weer een aantal foto's gemaakt.

« terug naar particulieren

Gert van de Velde, directeur, heeft een mooie speech voorgedragen en hij begon als volgt: We mogen weer op vakantie, het eerste half jaar zit er weer op. Een enerverend half jaar, voor ons maar ook voor onze wereld, zoals de gruwelen van de oorlog in de Oekraïne. Maar ook ontroerend, de eensgezindheid die Nederland dan ten toon spreidt, dan staan we samen. Dat straalt uit, geeft kracht! Wat ook opviel was de discipline en respect.

 

Er is nog een voorbeeld, waar discipline en eensgezindheid sterk naar voren kwamen, maar wel uit een heel andere wereld, de wereld van sport. Door de uitgedachte strategie van Louis kwamen wij heel ver! Maar niet alleen daardoor, want naast strategie is ook eensgezindheid en discipline nodig. Dan heb je een sterke ketting.

 

Wat mij betreft zijn deze twee waarden, eensgezindheid en discipline, van groot belang in het succes van een organisatie! Ook voor ons. De crisis van 7 jaren hebben wij tot zover doorstaan, juist doordat wij een visie hebben en dat wij het samen doen (eensgezindheid). We hebben een plichtsbesef en een drive dat geen ander bedrijf evenaart (discipline).

 

Maar ik durf te stellen, dat het begint met vertrouwen en in elkaar geloven.
Als mensen onder elkaar, maar ook in het bedrijf.

Voorbeeld: als jullie geen vertrouwen hebben in mijn visie en toekomstplannen. Dan worden we geen wereldkampioen!

Ander voorbeeld: als jullie geen vertrouwen in een werk hebben of het wel goed komt met de uren/rendement. Dan wordt het geen succes! Dat geldt ook voor mij, als ik het gevoel heb, dat er een mentaliteit heerst: komt het vandaag niet, dan maar morgen. Ja dan breekt er bij mij iets.

 

Wij willen trots kunnen zijn op ons werk. Goed gaat voor veel. Dit betekent ook dat wij aansluiting krijgen bij de top 100 bedrijven van Nederland, die het plaatje gaan inkleuren voor de toekomst. Kortgezegd betekent dit: Resultaat Gericht Samenwerken. Dat wil zeggen dat wij samen met de klant tot de meest optimale oplossingen komen voor zijn bezit. Dus niet alleen schilderen, maar het totale onderhoud van zijn buitenschil. Dit betekent meer denkkracht en kennis van meer zaken dan alleen schilderen. Een hele uitdaging en dit past wat mij betreft geheel in ons denken en onze visie.

 

We staan in de kwartfinale en dat kunnen er maar weinigen zeggen.

Op naar het kampioenschap. Ik ga ervoor! Ik hoop jullie ook.